Frakki on asuista arvokkain

Frakki on miehen asu suureen juhlaan. Suomen Pukuvuokraamo vuokraa ja myy laadukkaat frakit Helsingissä. Ota yhteyttä ja tule käymään liikkeessämme!

Koko asukokonaisuus meiltä

Frakki on aina musta ja siihen kuuluu hännystakki, jossa on silkkiset kauluskäänteet sekä housut, joissa on silkkiset sivunauhat.

Frakkiliivi on valkoista pikeetä. Perinteisesti liivi ei saanut näkyä takin alta, mutta nykyään sallitaan, että liivistä näkyy noin kahden sentin kaitale. Liivin sijasta voidaan käyttää valkoista vyöliiviä, cummerbundia.

Frakkipaidassa on aina kovitettu pystykaulus, jonka kulmat kääntyvät alas. Frakkipaidan edusta voi olla kovitettu tai puolikova. Kalvosimet ovat yksinkertaiset. Paidan edustan napit (rinnusnapit) ovat vaaleaa helmiäistä. Frakin kanssa käytetään valkoista solmuketta, jonka alle kauluksen kääntökulmat jäävät.

Taskuliina

Silkkinen taskuliina taitetaan rintataskuun niin, että siitä näkyy kapea viiru. Taskuliinaa ei käytetä kunniamerkkien kanssa, väitöstilaisuuksissa mustan liivin kanssa tai häissä rintakukan (l. viehe) kanssa.

Kalvosinnapit ovat helmiäistä tai kultaa. Rannekelloa ei käytetä.

Kengät

Kengät ovat mustaa kiiltonahkaa tai korkeakiiltoista nahkaa eli chevreaux'ta. Sukat ovat mustat ja mieluiten pitkävartiset.

Kunniamerkit

Frakin kanssa käytetään kunniamerkkejä – joko pieniä tai alkuperäiskokoisia – kun niistä on mainittu kutsussa.

Päällystakki

Päällystakiksi sopii musta, tummansininen tai tummanharmaa takki tai musta viitta, jossa on valkoinen vuori. Kaulahuivi on valkoinen ja silkkiä, käsineet ovat valkoiset. Päähineenä käytetään mustaa silinterihattua.


Miesten pukupaketti (sis. takin, housut, paidan ja kalvosinnapit, frakeissa irtonapit)

Vuokra-aika 1-7vrk

Frakkipaketti

Akateeminen frakkipaketti 155€ (sis. takki, housut, paita, valkoinen ja musta liivi, solmuke)
Perusfrakki 127,00 € (sis. paidan, valkoisen liivin, solmukkeen)

Kengät pakettii 20€