Puvun vuokraus Helsingissä

Suunnitteletko puvun vuokrausta tai ostoa? Suomen Pukuvuokraamosta löydät sekä vuokrattavat että myytävät juhlapuvut kaikkiin juhliin. Liikkeemme sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Kampintorilla. Tervetuloa tutustumaan laajaan valikoimaan!

Vuokraehdot

Jäljempänä vuokraamolla tarkoitetaan Suomen Pukuvuokraamoa ja vuokraajalla vuokrasopimuksesta vastuussa olevaa asiakasta.

Varausmaksu

 • Varaus on molempia osapuolia sitova vasta, kun varausmaksu vuokrauksesta on maksettu.
 • Varausmaksun määrä on puolet vuokrahinnasta. Vuokraamo pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä varaukset, joista varausmaksua ei ole maksettu ajallaan.
 • Varauksen peruuntuessa muun kuin laillisen esteen vuoksi vuokraamolla on oikeus pitää varausmaksu sovitustyön ja kulujensa korvauksena.
 • Peruutuksen tapahtuessa alle 7 vrk ennen vuokrauksen alkua on vuokraaja velvollinen maksamaan koko sovitun vuokrahinnan.

Vuokraus ja palautus

Pukupaketti on ehdottomasti sovitettava noudon yhteydessä. Pukuvuokraamo ei ota vastuuta sovittamattomien pukujen istuvuudesta.

 • Vuokraaja vastaa vuokraamistaan asusteista niiden täydestä arvosta, kunnes ne on palautettu vuokraamoon. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan tai lunastamaan vuokraamilleen asusteille sattuneet vahingot ja kadonneet osat.
 • Korvauksen yläraja on tuotteen voimassaolevan hinnaston mukainen myyntihinta vähennettynä kulumalla.
 • Normaali pesu (yksi pesukerta) sisältyy vuokrahintaan. Tahranpoistosta veloitetaan erikseen.
 • Vuokrattujen asusteiden muuntelu, ompelu ja itse peseminen on ehdottomasti kielletty. Vuokraamo tekee tarvittavat muutokset sovittuun hintaan.
 • Vuokratut asusteet on palautettava sovittuna ajankohtana. Palautusajan muutoksista on sovittava vuokraamon kanssa. Palautusajan ylityksestä veloitetaan lisämaksu.
 • Mahdolliset palautus- ja lähetyskulut maksaa asiakas.
 • Vuokraamon velvollisuus on luovuttaa vuokratut tuotteet sovitunlaisena ja sovittuna ajankohtana. Mikäli vuokraamo ei täytä tätä velvollisuutta, vuokraajalla on oikeus vaatia korvausta, jonka määrä on korkeintaan sovittu vuokrahinta.
 • Vuokraamolla on oikeus tarkistaa vuokraajan henkilö- ja osoitetiedot sekä vaatia takuusumma vuokraamistaan tuotteista.
 • Vuokratut tuotteet luovutetaan vuokraamon pukupussissa. Palauttamatta jääneestä pukupussista, vaatepuusta tai muista oheistarvikkeista veloitetaan kulloinkin voimassaoleva myyntihinta.

Vakuuta pukusi – juhli huolettomammin!

Vuokraaja voi ottaa vapaaehtoisen vakuutuksen vuokraamilleen tuotteille. Jäljempänä vuokraamolla tarkoitetaan Suomen Pukuvuokraamoa ja vuokraajalla vuokrasopimuksesta vastuussa olevaa asiakasta.

 • Vuokraaja voi ottaa vuokraamilleen tuotteille vakuutuksen, jolloin omavastuu on nolla (0) euroa puvun vahingoittuessa tapaturmaisesti.
 • Vakuutus ei korvaa hävinneitä tuotteita eikä selkeästi tahallaan tärveltyjä tuotteita.
 • Vakuutus ei korvaa neulan rikkomia kaulussilkkejä.
 • Vakuutuksen hinta on 25 % vuokratun pukukokonaisuuden hinnasta, kuitenkin vähintään viisi (5) euroa ja korkeintaan kahdeksankymmentä (80) euroa pukukokonaisuutta kohti.
 • Vakuutus tulee maksaa ennen vuokra-ajan alkua tai vuokratuotteiden noudon yhteydessä.

Naisten puvun vuokraus

Harkitsetko morsius- tai juhlapuvun vuokraamista?

Puvun vuokrahinta

 • Morsiuspukujen vuokrahinnat liikkuvat n. 200–600 euron välillä, riippuen puvun mallista ja materiaaleista. Iltapukujen vuokrahinnat liikkuvat n. 150–400 euron välillä.
 • Puvun vuokrahintaan sisältyy puvun pesetys. Sinun ei siis tarvitse itse pesettää pukua, vaan voit palauttaa puvun sellaisenaan meille vuokra-ajan päätyttyä. Pukuihin tehtävistä korjauksista veloitamme aina erikseen.
 • Vuokrapukuihin tarjoamme erikseen myös vakuutusta, joka on 25 % puvun vuokrahinnasta (korkeintaan kuitenkin 80 €) Vakuutus kattaa kaikki vahingot lukuun ottamatta tahallaan tärveltyjä tai täysin kadonneita tuotteita. Vakuutuksesta voi lukea lisää kohdasta vuokrapuvun vakuuttaminen. Vakuuttamattomien pukujen ylimääräisestä tahranpoistosta veloitamme erikseen.
 • Puvut pakataan aina pukuvuokraamon omiin pukupusseihin.

Vuokra-aika

 • Puvun vuokra-aika on 5 päivää. Tehdessämme vuokrasopimusta sovimme kanssasi puvun nouto- ja palautuspäivän.
 • Haluaisin vuokrata puvun vain yhdeksi päiväksi, miksi se ei vaikuta hintaan? Olemme todenneet käytännön ja asiakkaiden palautteen kautta vuokra-ajan pituuden sopivaksi ja pesukustannukset ovat joka tapauksessa samat, vuokra-ajasta riippumatta.

Korjaukset

 • Teemme korjauksia myös vuokrapukuihin. Kaikki pukuihin tehtävät korjaukset veloitetaan erikseen, ne eivät sisälly puvun vuokrahintaan. Korjaukset ovat aina yksilöllisiä eikä niitä ole mahdollista etukäteen laskea pukujen vuokrahintoihin mukaan.
 • Toivomme, että korjattu puku sovitetaan vielä kerran noudon yhteydessä. Näin varmistamme, että asiakkaamme on tyytyväinen pukuun ja siihen tehtyihin korjauksiin.

Miehen puvun vuokraus – mitä tulisi huomioida?

 • Jos tarvitset puvun nopeasti, otathan yhteyttä puhelimitse suoraan liikkeeseemme. Emme pysty aina takaamaan pukujen saatavuutta lyhyellä varoitusajalla.
 • Jos tarvitset puvun samalle päivälle, huomioithan että sovituksen lisäksi ompelutöille on varattava aikaa.
 • Vuorokauden varoitusajalla tehdyistä paketeista perimme 15 % pikalisän.
 • Vuokratuote on aina käytetty tuote. Jos haluat pukusi uutena, voimme lisämaksusta tilata haluamasi osat suoraan valmistajalta. Toimitusajat uusille tuotteille n. 1 kk.
 • Kohtelethan vuokratuotteita hyvin. Vuokraamasi puku on ollut vuokralla jo sinua ennen jollain toisella, jonka toivoisit myös kohtelevan pukua kuin omaansa.

Miesten puvun vuokraaminen ilman sovitusta

Painotamme, että puku tulisi mieluusti aina sovittaa henkilökohtaisesti paikan päällä. On kuitenkin tilanteita, jolloin ei ole yksinkertaisesti mahdollista sovittaa pukua etukäteen (esim. ulkomailta saapuvat vastaväittelijät tai bestmanit). Tässä tilanteessa puvusta on mahdollista tehdä alustava varaus.

HUOM! Asiakas on itse vastuussa valitsemiensa kokojen oikeellisuudesta tai istuvuudesta.

Mitanotto-ohjeet


Jos mahdollista, pyydä toinen henkilö avuksesi.

 1. Kaulan ympärys

Paidan kauluksen koon saat selville mittaamalla kaulan ympäryksen. Ota mitta kohdasta, johon kaulus laskeutuisi. Mitta saa olla suhteellisen napakka, kuitenkin niin, että yksi sormi mahtuu helposti mittanauhan alle.

 1. Rinnan ympärys

Mikäli et tiedä puvun kokoasi, on tärkein mitta sen selvittämiseen rinnan ympärys. Rinnan ympärys mitataan rinnan leveimmältä kohdalta, rintakehän ympäriltä. Ota paksummat villapaidat tms. pois ennen mittaamista. Mittanauha saa olla napakasti vartalon ympärillä, mutta sitä ei pidä kiristää tai venyttää.

 1. Vyötärön ympärys

Toiseksi tärkein mitta on vyötärön ympärys. Vyötärön ympärys mitataan navan kohdalta. Älä mittaa ”vatsan alta”, sillä silloin todennäköisesti varaamme Sinulle liian pienen takin ja housut. Älä myöskään vedä vatsaa sisään kaunistellaksesi mittojasi. Tästä seuraa ainoastaan se, että joudut vetämään vatsaasi sisään koko juhlan ajan.

 1. Lahkeen sisäpituus

Mittaa pituus haarasta siihen kohtaan, mihin lahkeesi päättyvät kengän kanssa käytettynä. Oikeaoppinen lahkeenpituus saadaan, kun lahje ylettyy n. 1 cm yläpuolelle siitä kohdasta, missä kenkämateriaali vaihtuu kantamateriaaliksi.

 1. Hihan pituus

Mittaa olkapäästä siihen kohtaan, johon haluat hihasi päättyvän. Oikeaoppinen hiha päättyy ennen peukalon ”pattiluuta” muodostuvaan kuoppaan ranteessa.

 1. Lahkeen ulkopituus

Huomioithan, että useissa juhlahousuissa vyötärö asettuu korkeammalle kuin tavallisissa housuissa, joten jos mittaat pituuden arkihousuista, saattaa lahje jäädä liian lyhyeksi. Mittaa vyötäröltä sivusaumaa pitkin (vyötärökappale mukaan lukien) siihen kohtaan, mihin lahkeesi päättyvät kengän kanssa käytettynä.

 1. Selän pituus

Mittaa pituus niskasta (nikamasta joka on hiukan muita ulompana) vyötärölle siihen kohtaan, johon housusi asettuvat.

Varausvahvistus

Kun olet lähettänyt lomakkeen, tarkistamme tuotteiden saatavuuden tilaisuutesi ajankohdalle. Saat sähköpostitse vahvistuksen ja varausmaksun maksutiedot.

HUOM! Varaus on molempia osapuolia sitova vasta, kun varausmaksu on maksettu.

Pyrimme vastaamaan tiedusteluihin vuorokauden sisällä. Mikäli et ole saanut varausvahvistusta 3 arkipäivän kuluessa, pyydämme varmuuden vuoksi ottamaan yhteyttä vuokraamoon tai lähettämään lomakkeen uudestaan.

Sovitus noudon yhteydessä

Varaa tunnin aika noutosovitukselle, jos et ole sovittanut pukuasi liikkeessä ennen noutoa. Ajan voi varata lomakkeella tai puhelimitse.

Hyvin usein asiakkaan itsensä antamat kokotiedot eivät ole parhaat mahdolliset puvun istuvuutta ajatellen. Kokoja pystytään vaihtamaan, mikäli vapaata varastoa on jäljellä.

Em. syystä myös lahkeen ja hihojen korjaukset tehdään vasta noudon yhteydessä. Korjauksien tekeminen vie n. ½-1 h, joten varaa riittävästi aikaa noudolle.