Smokki on tyylikäs asu iltaan

Smokki on miehen iltatilaisuuden asu, jota voi käyttää kello 18 jälkeen alkavissa tilaisuuksissa. Suomen Pukuvuokraamo vuokraa ja myy laadukkaat smokit Helsingissä. Ota yhteyttä ja tule käymään liikkeessämme!

Asu teatteriin ja illalliselle

Kansainvälisesti smokkia käytetään esimerkiksi teatterissa ja sen jälkeen illallisilla. Smokkia ei käytetä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Smokin takki voi olla yksi- tai kaksirivinen, ja takin kauluskäänteet ovat satiinipäällysteiset, usein shaalimaiset. Housuissa on silkkiset sivunauhat. Klassiset smokin värit ovat musta ja tummansininen, mutta valkoista smokkitakkia käytetään varsin yleisesti esimerkiksi USA:ssa.

Jos smokkiliiviä käytetään, se yhdistetään yksiriviseen pukuun. Yleensä käytetään kuitenkin vyöliiviä eli cummerbundia, joka on useimmiten luonnonsilkkiä ja pliseerattu. Vyöliivi kiinnitetään siten, että laskokset avautuvat ylöspäin.

Solmuke ja taskuliina

Solmuke on mustan smokin kanssa musta, yönsinisen kanssa yönsininen, mutta vapaamuotoisemmissa tilaisuuksissa voi käyttää myös värillisiä vaihtoehtoja. Vyöliivi ja solmuke ovat aina samanväriset. Taskuliina on valkoinen.

Smokkipaita

Smokkipaita on valkoinen, edestä laskostettu kauluspaita, jossa usein on piilonapitus. Paidan kalvosimet ovat kaksinkertaiset. Smokkipaidassa on usein pystykaulus, jonka kulmat on käännetty. Toinen käytetty kaulusmalli on tavallinen paitakaulus.

Kengät

Kengät ovat mustaa kiiltonahkaa tai korkeakiiltoista nahkaa eli chevreaux'ta. Sukat ovat mustat ja mielellään pitkävartiset.

Kunniamerkit

Smokin kanssa voidaan käyttää pienoiskunniamerkkejä, mikäli siitä on mainittu kutsussa.

Päällystakki

Päällystakkina on tumma täyspitkä takki, jonka kanssa käytetään valkoista silkkistä kaulahuivia ja valkoisia käsineitä. Musta tai tumma hattu, jonka lieri kääntyy ylöspäin.


Miesten pukupaketti (sis. takin, housut, paidan ja kalvosinnapit, frakeissa irtonapit)

Smokkipaketti 112,00 €